18 Şubat 2009 Çarşamba

Yeni Sitemiz Açıldı, Blog Yayını Sona Erdi

Sonunda sitemizi açabildik ve bundan sonra güncellemelerimizi oradan yapacağız.

Adresimiz ise http://www.animetrik.org

Yeni bir projeye de başladık; Furi Kuri. Onu da sitemizden indirebilirsiniz.

14 Şubat 2009 Cumartesi

Yeni Grup Adımız ve Afro Samurai Resurrection Çevirimiz

İyi günler..

Kısa bir haber olacak bu kez ve iki konudan bahsedeceğim. İlki değiştireceğimiz belirttiğimiz grup adımız. Aldığımız kararla adının Animetrik olmasına karar verdik ve sitemizi de çok yakında açacağımızı belirteyim hazır lafı geçmişken.

İkincisi ise daha önce belirttiğimiz Afro Samurai Resurrection çevirimiz. Grubumuzda büyük bir encoder eksikliği çekiyoruz ve bunun sonucu olarak da bu animeyi fansub olarak yayınlayamıyoruz. Grubumuza bir encoder katıldığı vakit, bu çevirimizi fansub olarak da sunacağız. Çevirimizi buraya tıklayarak indirebilirsiniz, gerekli açıklamalar oraya yapılmıştır. Ayrıca sağ menüden de altyazımızın uyumlu olduğu aXXo tarafından yayınlanan Afro Samurai Resurrection'ı indirebilirsiniz.

Bir dahaki güncellemeye kadar iyi günler dileğiyle..
-Yeni adıyla Animetrik, eski adıyla PBFS adına Antares

6 Şubat 2009 Cuma

Yeni Çevirmen, Yeni Grup İsmi ve Tanımı, Yeni Proje

Öncelikle ardarda kaç güncelleme olduğunu ben bile kaçırdım ama bu sefer de bir bölüm sunamıyoruz size. Major projesi için bazı belirsizlikler, Bamboo Blade projesinde Rockchu'nun bazı işleri ve Nasu'da da encoding aşamasına yaklaştığımızı belirtelim en azından.

Daha önce de belirttiğimiz üzere grubumuza katılmak üzere çevirmen,encoder ve karaokeci arkadaşlar arıyorduk ve çevirmen açığımızı Canina ile kapattık. Canina'ya bir kez daha hoşgeldin diyoruz ve aramıza katılmasının mutluluğunu sizlerle paylaşıyoruz.

Madem grubumuz büyüyor, büyüyecek. Biraz daha genel içerikli animelere mi yönelsek diye düşünüyordum bir süredir. Bir Elfen Lied, bir FLCL, bir Akira niye öksüz kalsındı Türk Fansub dünyasında? Bunun için PBFS'nin proje tanımı olarak belirttiğimiz "Spor animeleri ve mangaları için Türkçe çeviri"yi, yakın zamanda "Türk anime dünyası için kaliteli fansublar"a yakın birşeye değiştireceğiz. Elbette ben Antares olarak kendi çevirilerimde spor animelerine yine ağırlığı vereceğim, ama diğer projelerde de adım geçecek elbet.

Canina'nın aramıza katılmasıyla ve yeni grup tanımımızla bir revizyona gidiyoruz madem, o zaman grubumuzun adını da değiştirelim diye düşündük. Şu ana kadar aklımıza pek birşey gelmedi ama 15 gün içinde açacağımız sitemizi o isimle açacağız yani çok da fazla zamanımız yok açıkçası. Yine de elimizden gelenin en iyi iyisini yapacağız.

Canina'nın çeviri yapacağı animeye gelince.. Açıkçası kendisi çeviriye çok meraklı bir arkadaş gibi gözüktü bana, şu ana kadar izlemediği bir spor animesini bile çevirebilirdi belki de bilemiyorum. Ama ben kişinin izlemediği ve sevmediği bir seriyi çevirmesine karşı olduğum için bazı önerilerde bulundum ve buluştuğumuz ortak nokta şu oldu... Afro Samurai Resurrection. Serinin başlangıcı olarak sayabileceğimiz Afro Samurai serisini Soul of Anime grubu gayet güzel bir şekilde zaten Türkçe'ye çevirmişti, devamını getirmeyi de biz planlıyoruz. Bir dahaki çarşamba finallerim bitiyor ve en geç o pazara kadar sitemizi yayına sokmayı planlıyoruz...

Bir dahaki güncellememizin, yeni sitemizin adresi olması dileğiyle...

-PBFS Staff adına Antares

3 Şubat 2009 Salı

Bir Güncelleme ve Üye Alımı

Yaklaşık 10 gün kadar bir süredir, açıkçası pek bir iş yapamadık gerek çeviri gerek diğer PBFS işleri açısından. Bunun için özür diliyorum. Ancak projelerimizde meydana gelen bazı karışıklıklar, yeni sitemizin hazırlıkları ve Major çevirisine yavaş yavaş devam etmem bunun ana sebepleri olarak sayılabilir. En kısa zamanda, kaldığımız yerden fansublara devam edeceğiz.

Diğer bir yeni mevzu da, şu ana kadar tek başıma idare ettiğim PBFS'e üye alımına başlamamız. Şu anda önceliklerimiz, encoder ve karaokeden anlayan birileri. Tabi bize katılmak isteyen çevirmenlere de her zaman kapımız açık. Üye alımıyla ilgili sağ taraftaki duyuruyu okuyup oradaki e-posta adresimize ulaşabileceğimiz bir e-posta adresinizi attığınızda biz size ulaşırız merak etmeyin :) Umuyorum ki bir dahaki güncellemeye kadar aramıza yeni birkaç arkadaş daha katılmış olur...

O zamana kadar iyi günler diliyoruz..

-PBFS Staff adına Antares